Regidoria de Joventut, el nostre ADN, article de la Lucía López Cerdán

0
537

El passat dissabte 15 de juny, es van constituir tots els ajuntaments i es va iniciar un nou mandat de quatre anys. Més de 400 militants de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) van formar part de les candidatures municipals a les eleccions municipals del passat 26 de maig. Molts han estat escollits regidors i regidores dels seus pobles o ciutats d’arreu de Catalunya. Un mandat on l’ADN de la JSC ha d’estar més present que mai en la següent fase: el cartipàs, és a dir el pla municipal de distribució de càrrecs de govern i comissions.

Cal reivindicar la importància dels i les joves i la seva participació en la política, entenent que aquesta és l’única eina viable per poder canviar les coses. Molts de nosaltres ens hem iniciat en el món de la política dins de moviments socials. Tot i que des d’aquesta vesant es poden fer i aconseguir moltes coses, cal fer-ho també des de primera línia de les institucions, en aquest cas dintre dels ens municipals, per tant des de la política activa.

La regidoria de joventut i la JSC continuen implicades mitjançant una col•laboració estreta. La feina de tots plegats és un pilar fonamental en la construcció de qualsevol societat. La regidoria de joventut és transversal i treballa en comunitat. Comporta un projecte conjunt en el que participen activament entitats juvenils i el sector educatiu per tal d’incidir també en polítiques d’ocupació, participació cultural i activitats d’esbarjo, entre moltes altres. Tot plegat ajuda a fer créixer el municipi per a què es desenvolupi de la millor manera possible, sempre apostant pel benestar dels i les joves, però sobretot amb el propòsit de millorar la qualitat de vida de les persones.

Els regidors i regidores de la JSC foren l’opció de molta gent. Constituïm un equip humà lluitador que esdevé la veu de qui no la té i sobretot l’esperança de molts aquells que en el seu dia la van perdre. Crec fermament que no només és important que els joves participem de la política, sinó que resulta més necessari que mai.

Lucia López
Secretaria de Política Municipal

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here