OT GARCÍA RUIZ LIDERARÀ LA JSC DURANT EL SEGÜENT MANDAT

0
571

El proper 28, 29 i 30 de maig la Joventut Socialista de Catalunya celebra el seu 17è Congrés Nacional. En aquesta ocasió el lloc escollit per a la seva realització ha sigut la Fàbrica de Creació Fabra i Coats a Barcelona. El Congrés Nacional és l’òrgan màxim de presa de decisions de la JSC, en el que es marquen les línies polítiques i organitzatives, així com l’aprovació dels estatuts de la mateixa. Les joventut del primer partit polític de Catalunya obren una nova etapa en un moment de reconstrucció social i econòmica, en el qual volen liderar la lluita pels drets dels i les joves de Catalunya.

En el mateix Congrés és escollida la nova Comissió Executiva Nacional que liderarà la nova etapa de l’organització juvenil. Aquest procés de renovació de l’estructura de la JSC s’ha fet per primera vegada mitjançant primàries i les consegüents recollides d’avals. El company Ot Garcia Ruiz ha sigut l’únic company que va presentar la seva candidatura i un cop finalitzat el període de recollida d’avals, tal com estableix el Reglament del 17é Congrés, va presentar ahir a la Seu Socialista Joan Reventós del Carrer Pallars 191, 217 signatures de companyes i companys donant el suport a la seva candidatura. D’aquesta forma ha quedat escollit Primer Secretari Electe de la JSC a falta de la seva ratificació pel Plenari del 17è Congrés Nacional de la JSC.

El projecte del company Ot García pretén abordar les principals problemàtiques que els i les joves de Catalunya pateixen en un moment de crisi sanitària, social i econòmica. A Catalunya, l’atur juvenil se situa entorn del 40%, les taxes universitàries continuen sent de les més altes de l’Estat, l’edat mitjana d’emancipació juvenil no para de créixer, els i les joves han de destinar pràcticament tot el seu salari en el lloguer, la formació professional ha quedat oblidada, les universitats han quedat infrafinançades… Per tot això, els pilars fonamentals sobre els quals es vol centrar el projecte són l’educació, l’habitatge, l’emancipació, el treball, la igualtat i l’ecologisme.

L’organització juvenil vol sortir d’aquest 17è Congrés Nacional reforçada i preparada per encarar tots aquests reptes que presenta la societat actual. El retrobament i la reactivació interna després dels pitjors mesos d’aquesta pandèmia que encara ara ens afecta a tots i totes també és un dels objectius que pretén abordar el Primer Secretari Electe de la JSC.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here