L’educació: el motor de la nostra societat

0
176

L’educació és per una societat el motor més important pel desenvolupament i el creixement tant personal com intel·lectual de tothom qui viu en elles. Avui 25 de gener celebrem el dia mundial i des de la Joventut Socialista de Catalunya volem reivindicar la necessitat de seguir treballant perquè no hi hagi ningú que no pugui accedir a un sistema educatiu universal, públic i gratuït, que sigui present tant a ciutats com als entorns rurals, una educació que sigui inclusiva, laica, de qualitat, integradora i de proximitat.

Des de la JSC considerem l’educació essencial en totes les etapes de la vida, començant entre els 0-3 anys i arribant a l’educació superior que poden oferir els graus universitaris o les formacions professionals. L’educació és una eina clau per poder aconseguir un esperit crític i rebel que avui en dia ens pot servir per evitar caure en els enganys i la demagògia que l’extrema dreta està intentant escampar amb les seves dades falses i el seu discurs d’odi.

Entenem, a més, que això només pot ser possible si es rebaixa el PIB en l’educació al 7%, si es dinamitzen els ajuts i les beques i si es reforça la plantilla de professors i professores. Els i les professionals que dediquen la seva vida a formar la població tinguin unes condicions laborals dignes és essencial.

La JSC ens sentim orgullosos i orgulloses de tenir un govern valent que reconstrueixi l’educació i la torni a posar al nivell que estava amb el president Zapatero, qui va donar una gran importància a aquest pilar característic de l’Estat del Benestar. Ara que s’ha fet efectiu el Govern Progressista entre el PSOE i Unidas Podemos, l’educació recuperarà el protagonisme que va perdre amb el desgovern del PP.

Ens queda molt camí per recórrer per poder aconseguir el sistema educatiu que considerem necessari per la nostra societat. Tot i això, no abaixarem mai els braços i seguirem lluitant per fer-ho possible.

T’animes a fer-ho amb nosaltres?!?

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here