Des de la JSC Terres de Ponent, degut a les darreres nits d’aldarulls en escalada que s’han produït arreu de les províncies de Catalunya i que s’iniciaren des del tancament del raper Pablo Hasél a l’edifici del Rectorat de la UdL, manifestem:

En primer lloc, ens reafirmem en la defensa de la llibertat d’expressió i el dret a la manifestació de totes les persones. Tanmateix, aquests drets universals no poden servir d’excusa per provocar aldarulls o actuar amb violència. Pel que fa a l’art, l’entenem com un espai lliure i tradicionalment provocador, que ha de seguir essent una via per expressar-se de manera lliure i sense tabús.

En segon lloc, volem agraïr la feina feta a tots els serveis públics i als seus treballadors i treballadores que els conformen: entre elles, Mossos d’Esquadra, Policia Municipal, serveis de neteja, bombers i ambulàncies. Gràcies al seu esforç, els municipis han pogut retornar a la seva normalitat. En aquests moments difícils, com no pot ser d’altra forma, donem tot el nostre suport a la Universitat de Lleida, la qual s’ha vist afectada en primera instància, fent-lo extensiu a comerços, hostaleria, veïnes i veïns.

En tercer lloc, creiem en una política útil que sigui capaç d’aportar solucions als múltiples problemes que afrontem els i les joves d’arreu en l’actualitat. Som una generació que ha sobreviscut a dues crisis i que està patint els efectes d’una inestabilitat laboral mai vista, com també les conseqüències d’un canvi climàtic accelerat per la contaminació i un estil de vida consumista. No obstant això, nosaltres no ens veiem reflectits en les actituds violentes que han estat justificades pel tràgic moment econòmic, sanitari i social que estem vivint.  Ni oportunisme ni criminalització.

Per últim, des del nostre posicionament, i com sempre hem fet, apelem al seny, al diàleg i al pacifisme per resoldre qualsevol dels problemes que sorgeixen en una societat democràtica i lliure com la nostra. Estem en un moment complex en el qual l’esperança en la batalla contra la Covid es barreja amb la necessitat de dotar a la societat d’un escut que ens protegeixi dels impactes de la crisi. Ara és l’hora de resistir, resistir contra l’odi i les provocacions i mantenir la unió que ens ha caracteritzat en la lluita contra el virus.

Ara, seny i a treballar!

Joventut Socialista de les Terres de Ponent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here