DIEM PROU!

0
285
Verònica Reyes

Un any més, en motiu del 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista, i tots els dies de l’any, manifestem la nostra condemna absoluta davant d’aquesta violència i volem donar el nostre suport incondicional a les seves supervivents i víctimes, que som també totes i tots nosaltres.

Manifestem el nostre rebuig a una violència que constitueix una violació dels drets humans. Una violència estructural que s’ha vist agreujada per factors com la invisibilitat mèdica, el sostre de vidre, la taxa rosa o la càrrega mental de les dobles i triples jornades laborals. Tots aquests factors i molts més fan que, fins i tot, avui en dia hi hagi homes que segueixen utilitzant la violència física, psicològica, sexual i econòmica cap a la dona. La societat masclista en què vivim ens assassina, ens viola, ens assetja i ens vol sotmeses en tots els àmbits de la nostra vida. I diem PROU!

Aquesta violència, que és present a tots els àmbits de la societat, té el seu origen en el sistema cis-hetero-patriarcal que tolera la desigualtat i resta credibilitat i autoritat a les dones, mentre ens cosifica i consolida pautes culturals que transmeten i reprodueixen comportaments discriminatoris i sexistes, els quals no únicament es representen en les expressions de violència o discriminació, sinó que també en com es construeix l’estereotip masculí i els comportaments masclistes.

Des de 1992 -any en què va ser estipulat per l’ONU el 25N amb l’objectiu de denunciar la greu violació dels drets humans a més de la meitat de la població- fins ara, seguim dient PROU!

La Joventut Socialista de les Terres de Ponent no ens callem davant aquesta reiterada vulneració dels nostres drets i llibertats, contra les dones. Per aquest motiu, vetllem i vetllarem per la construcció d’una societat feminista, seguirem lluitant contra les discriminacions, agressions i la invisibilització, pel fet de no seguir el model patriarcal que impregna cada dia la societat en què vivim. El patriarcat ens vol callades i sotmeses, però nosaltres ens neguem a seguir així.

No podem ni volem callar més, per totes les supervivents, per totes les que malauradament ja no hi sou, avui i cada dia sortim per reivindicar i conscienciar que NOMÉS SÍ ÉS SÍ.

 

Verònica Reyes Sabartés

Militant de JSC Terres de Ponent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here