Catalunya ha de tornar a ser País per a Joves

0
487

El Parlament aprovarà avui la proposta socialista d’un Pla de Retorn Juvenil pels i les joves que durant tots aquests anys de gran atur juvenil han abandonat el nostre país. L’objectiu és recuperar la fuita de talent i oferir garanties laborals i perspectives de futur a tots i totes les joves que vulguin tornar a casa.

Donat que el Govern de la Generalitat sembla no tenir cap mena de preocupació al respecte, el nostre Diputat del PSC, Pol Gibert, ha impulsat l’aprovació d’un Pla de Retorn Juvenil dotant-lo de recursos i amb la voluntat política d’oferir als i les joves les oportunitats que Catalunya no els va oferir aquests darrers anys.

La Joventut Socialista de Catalunya fa anys que anem denunciant la situació precària en la qual ens trobem els i les joves de Catalunya.

L’alt nivell d’atur juvenil sofert en els últims anys i les poques perspectives de poder dur a terme un projecte de vida amb dignitat, han comportat que molts i moltes joves hagin emigrat a altres països a la recerca d’oportunitats laborals i formatives, provocant una fuita de talent jove que un país com el nostre no es pot permetre.

La vice primera secretària de la JSC, Judith Riera, ha manifestat que “Des de la JSC en reiterades ocasions i en diverses campanyes, hem reclamat a la Generalitat que posi en marxa polítiques contra l’atur juvenil, per afavorir el retorn de tants i tantes joves que durant els últims anys han marxat a l’estranger.

Tot i la nostra insistència, els successius governs de la Generalitat de Mas, Puigdemont i Torra s’han negat a escoltar les peticions i els i les joves que volen tornar no troben cap mena d’ajut per fer-ho.

No hem d’oblidar que un present sense joves, és un futur incert o avocat a la més pura resignació.”

Riera, ha afegit que “Els i les joves som present, però sobretot som futur i la JSC treballarem incansablement per a tornar a fer de Catalunya un lloc on els joves tinguin un present digne, però sobretot perspectives d’un futur millor. Un lloc on Catalunya realment sigui un país per a joves”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here