20F – Dia de la Justícia Social

0
100

Avui, 20 de febrer, és un dia assenyalat pels i les socialistes. Avui, dia de la justícia social, hem de celebrar els avenços que la societat com a conjunt està aconseguint gràcies a l’esforç d’un Govern d’Espanya progressista que treballa incansablement per millorar la qualitat de vida i reduir les desigualtats encara existents de la ciutadania. Les proves les trobem en qualsevol de les mesures aprovades darrerament en els consells de ministres: s’ha apujat el sou als funcionaris un 2%, s’han apujat les pensions, s’ha derogat la norma que permetia acomiadar per baixes mèdiques justificades i ha destinat una partida de 62 milions d’euros a les destrosses causades per les tempestes dels darrers mesos, d’entre altres. Així mateix, també es va apujar l’SMI en dues ocasions fins a arribar als 950 € actuals.

Ens entristeix dir, però que el Govern de la Generalitat no camina per la mateixa via. Mentre el Govern Sánchez ens porta millores cada dimarts, ells porten mesos sense una sola proposta que beneficiï als catalans i les catalanes. Darrerament, l’única preocupació del Govern ha estat treure endavant uns pressupostos que han arribat tard, molt tard, i no contemplen en cap moment incrementar els ingressos fiscals, dedicar una partida contra la pobresa infantil (que actualment és de 0 €), cercar més professionals que assisteixin a les dones víctimes de la violència de gènere o destinar fons a la construcció de residències i centres de dia pels i les nostres grans. Sembla que estan més interessats a pactar amb PP i C’s una pujada de sou i en allargar una legislatura ja esgotada que en Governar d’una forma efectiva els seus darrers mesos.

Com a JSC desitjem que el pròxim dia de la justícia social el puguem celebrar amb dos Governs progressistes, un a Madrid presidit per Pedro Sánchez i un altre a Catalunya presidit per Miquel Iceta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here