Com cada vuit de març d’ençà que podem recordar, les joves de les Joventuts Socialistes de Catalunya de les Terres de Ponent i arreu del territori català hem sortit al carrer per manifestar-nos pel nostre passat, present i futur.

Començarem treballadores i amb ganes de canviar tot allò que ens afectava per la nostra condició, i a poc a poc hem esdevingut més diverses, inclusives, conscients, fins a arribar a ser el que som avui. Sense oblidar tampoc que el nostre feminisme, tan roig i tan lila, també el portem a terme amb la mirada i aliança amb els nostres amics i companys, amb els quals compartim militància, escola i projectes de vida. Som una generació que està vivint una època de canvis constants al nostre país, per bé i per malament, que ens han fet replantejar la nostra identitat com a feministes, i això ha generat motors de canvi, revisió i moviment imparables.

Avui toca mirar més enllà de nosaltres i les nostres fronteres: avui també és un dia tenyit de roig i lila per totes les dones ucraïneses, i no pas de roig socialista, sinó un roig sang que brolla de les ferides de les que fugen, de les que es queden, de les que lluiten, de les que criden onejant banderes, de les que han de callar, de les que han estat silenciades… Com també de les que han sigut assassinades, prostituïdes, violades, arrancades a la força de les seves ciutats i pobles, les que han hagut de deixar enrere les seves parelles i travessar fronteres amb les seves filles. Dones joves com nosaltres que estudiaven, treballaven i s’esforçaven per un futur millor, però que ara ja no poden per una guerra sense sentit.

Replantegem doncs la nostra acció tenint en compte la nostra posició privilegiada com a joves que vivim en terra de pau i fem que les dones que fugen i es troben en zones de guerra no caiguin en l’oblit. Ja no es parla de les dones sirianes, palestines, iraquianes, afganeses, iemenites… No deixem que caiguin en l’oblit també les ucraïneses i que quan arribin a Europa (terra d’acollida) fem el possible perquè se sentin com a casa.

Les joves socialistes abanderem el feminisme des d’una perspectiva global i per això cridem perquè se’ns senti a arreu: “REVOLUCIONEM EL MÓN! PER LA IGUALTAT!”

Alba Sapena Secretària d’Igualtat i Diversitat de JSC Terres de Ponent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here