Avui, dia 23 de setembre es commemora el dia de la visibilitat bisexual i des de la JSC Terres de Ponent volem reivindicar la seva visibilitat i acceptació entre la nostra societat.

Adina Iordache

La bisexualitat sempre ha estat present encara que no hagi tingut la mateixa visibilitat que la heterosexualitat o la mateixa acceptació que la homosexualitat. Cal recordar que a l’antiga Grècia la bisexualitat era completament acceptada, de fet i com a exemple, Alexandre el Magnànim fou bisexual.

Malauradament, la paraula bisexual no consta en la literatura biològica fins el segle XIX, ja que fins aleshores es considerava com “un estat d’intersexualitat patològica”. A partir d’aquell moment, molts teòrics van intentar explicar la bisexualitat, Freud n’és un exemple, qui parlava de la bisexualitat innata. Però Freud establí que la base d’aquesta no era una sexualitat, sinó una etapa de transició fins arribar a una sexualitat definitiva.

No obstant això, aquesta reflexió que feu Freud, és bifòbica ja que no contempla la possibilitat que la bisexualitat sigui una orientació sexual completament vàlida, sinó com una etapa de transició.

En ple segle XXI, encara persisteix  aquesta visió bifòbica de Freud, i és una veritable vergonya. La bisexualitat és vàlida, els i les bisexuals no estem confoses, i tampoc estem en una etapa de transició per decidir quin sexe ens atrau més, no som 50% heterosexuals i 50% homosexuals . Som i estem molt orgullosos i orgulloses de dir obertament que som bisexuals.

No obstant això, la visibilitat bisexual és un tema que s’ha de donar a conèixer i normalitzar, per això necessitem referents bisexuals, tant en la política com en altres sectors, els quals donin a conèixer aquesta orientació sexual que, com ja hem esmentat abans, segueix estant poc visibilitzada tant fora com dintre del col·lectiu LGTBIQ+.

Des de la JSC Terres de Ponent, ens comprometem fermament amb la lluita per la seva visibilització, així com la dels altres col·lectius. Per preservar i avançar en els nostres drets com a integrants del col·lectiu LGTBIQ+, cal que totes i tots lluitem units i unides, perquè aquesta batalla és de tots i totes ja que volem aconseguir la mateixa fita, la visibilització i l’acceptació social.

No és una etapa, no és una moda, és una orientació sexual!

Adina Iordache

Secretària d’Acció Política

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here