Comarques de Lleida

La Joventut Socialista de les Comarques de Lleida ha celebrat aquest diumenge el dia de la República

La Joventut Socialista de les Comarques de Lleida ha celebrat aquest diumenge el dia de la República. Més de 20 persones han participat en la ruta a peu que ha organitzat el joves del PSC

El lema “Coneix la Lleida de la Guerra Civil” ha estat utilitzat per fer conèixer a la ciutadania els valors de la República, tot visitant els llocs més emblemàtics de la ciutat durant la Segona República i la Guerra Civil. L’antic Liceu Escolar, el refugi antiaeri de la Trinitat i l’edifici desaparegut Gota de Llet, han estat alguns dels llocs que s’han escollit per commemorar l’efemèride. L’acte ha finalitzat amb la lectura d’un manifest i una ofrena floral al Liceu Escolar, destruït durant els bombardejos esdevinguts a Lleida el 37.

Josep Maria Mòdol, 1r secretari de la Federació, ha recordat que per als joves socialistes, dies com aquests són dies de commemoració i de recordatori de la II República. Mòdol afirma que “especialment s’ha de reivindicar un canvi democràtic en les estructures de l’estat, i superar una institució, la monarquia, que no para de desacreditar-se constantment”.

La JSC porta tota aquesta setmana traslladant als Ajuntaments de Catalunya la petició de fer onejar la bandera republicana als seus edificis consistorials. 

Adreça

Galería d'imatges (7)