L’FP sí que és prioritària pel govern de Pedro Sánchez

0
122

Ahir, dijous 16 de desembre, es va aprovar al Consell de ministres la remissió a les corts del projecte de llei orgànica d’ordenació i integració de la formació professional. Aquesta nova llei, integrada dins un sistema únic d’organització per graus, suposa la consolidació d’una nova oferta formativa dirigida tant a estudiants com treballadors.

Complint amb un dels punts clau de l’aprovació inicial dels pressupostos del passat 25 de novembre, veiem com la inversió en els joves i la seva formació augmenta. En aquest cas, es preveu un augment de la inversió de 5.474 milions d’euros, dels quals 1.550 provenen dels Fons de Recuperació y Resiliència europeus. Alhora, s’han mobilitzat més de 2.200 milions d’euros dirigits, entre altres coses, a la creació de 200.000 noves places, a la formació dels docents de Formació Professional.

Aquestes dades sorprenen si les comparem amb les que vam trobar a Catalunya a principis de curs, on 20.000 alumnes catalans de Formació Professional es van quedar sense plaça degut a la manca d’oferta de places públiques. Aquest fet, que pot portar greus conseqüències pel jovent, denota la manca de compromís del govern de la generalitat amb els joves del nostre territori.

Així, a diferència del Govern de la Generalitat, veiem com el Govern de Pedro Sánchez, proposa i aprova aquesta nova llei que flexibilitza i modernitza el sistema de Formació Professional, intentant enfortir i desenvolupar una formació intermèdia actualitzada d’acord amb les demandes del mercat actual, on s’aproxima que cap al 2025 el 49% dels llocs de treball requeriran una qualificació de formació professional.

Des de la Joventut Socialista de Catalunya aplaudim aquesta nova llei que permetrà augmentar i millorar la formació dels i les joves del nostre país, ja que en una situació de pandèmia i crisis, és més important que mai aquesta inversió per assegurar una educació de qualitat que permeti obrir un ventall de noves oportunitats als joves.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here