La JSC Terres de Ponent celebra una jornada de commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust

Aquest dissabte 25 de gener va tenir lloc la jornada de commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust organitzada per la Joventut Socialista de Catalunya de la federació de les Terres de Ponent, aprofitant els dies anteriors a la celebració del Dia Internacional, data que coincideix amb la celebració del 75è aniversari de l’alliberament del camp d’Auschwitz (27 de gener).

 

La jornada de memòria constà de dos actes:

A les 12 del migdia es va dur a terme una sèrie de parlaments, amb la posterior lectura del manifest i l’ofrena floral de la JSC davant el monument FITA de Jaume Eroles a Lleida. Ens acompanyava el Sr. Luis Pere Alonso, President del Consell de Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran; Cristian Botija, el Primer Secretari de la JSC Terres de Ponent; Adina Iordache, Secretrària d’Acció Política i Joan Serrado, Secretari de Comunicació, Xarxes Socials i Política Estudiantil.

És necessari recalcar la gran importància que va assolir en totes les intervencions la lluita contra el feixisme, amb la memòria i la paraula com a armes. Com també la crida a tots els partits polítics, entitats culturals i associacions per tal de fer possible entre totes i tots la commemoració a la memòria de totes les víctimes.

Fou un acte carregat de simbolisme i emocions, amb la lectura de diferents escrits testimonials, l’ofrena del ram amb els colors de la bandera republicana i una breu explicació sobre la Llei de Memòria Històrica i el seu origen i recorregut al llarg dels temps, com també la lluita socialista incansable per conservar la Memòria.

A les set i mitja de la tarda a la seu del PSC de Lleida, va tenir lloc l’últim acte de la jornada. La ponència “Els republicans deportats” fou impartida per Dani Martínez Berja, President de l’entitat Memòria Socialista, qui ens va animar a debatir i extreure conclusions que ens serviran en un futur molt pròxim per construir una sèrie d’iniciatives i accions a nivell administratiu i d’entitats joves, com és JSC. En aquesta xerrada vam contar amb la presència de Montse Mínguez, diputada socialista al Congrés per Lleida, Pirineu i Aran; i la de Jackson Quiñónez, regidor del GM del PSC a la Peria.

 

Creiem que aquests actes haurien de ser més frqüents per tal de fer palès la gran història d’heroines i herois d’aquest país i recordar-los per aprendre d’elles i ells, i alhora sempre recordar perquè no torni a succeïr mai més ni en cap lloc del món. La JSC Terres de Ponent i el PSC sempre es mantindrà al costat de la memòria i farem el possible perquè des de l’ensenyança, l’acció del teixit associtiu i el dia a dia es fomenti el coneixement i reconeixement dels fets històrics.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here