La JSC surt reforçada del 26è Congrés de les JSE

0
124

Aquest cap de setmana la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) ha estat present al 26è congrés de les Joventudes Socialistas de España (JSE) celebrat a Madrid, amb una delegació formada per 17 delegats/des i 4 convidats/des.

La Joventut Socialista de Catalunya, surt reforçada d’aquest 26è congrés de la JSE, ja que enforteix la seva presència amb dos membres a la Comissió Executiva Federal, una plaça a la Comissió de Garanties Estatutàries, Ètica i Revisora de comptes on fins ara no hi participava i manté tant la plaça a la mesa del Comitè Federal de la JSE com la plaça a la delegació de la JSE al comitè federal del PSOE.

En concret, Andrea Gutiérrez serà la nova Secretària de Cultura, i Daniel Martínez serà el nou Secretari de Republicanisme i Nou Model d’Estat. Laura Millán estarà a la Comissió de Garanties Estatutàries i Laura Vidal ocuparà la plaça de Catalunya a la mesa del Comitè Federal de la JSE, màxim òrgan entre congressos. Clara Quirante ocuparà la plaça de la JSC a la delegació de la JSE al Comitè Federal del PSOE. Aquestes noves incorporacions s’afegeixen a la presència del Primer Secretari de la JSC, Ot García, a la Comissió Executiva Federal, com a membre nat.

La JSC també va tenir un paper rellevant a l’hora de definir el posicionament polític de les JSE, amb el treball dels seus delegats i delegades a les tres comissions existents en el 26è Congrés, aconseguint que l’organització germana marqués nous posicionaments, els quals la JSC ja havia assumit en el seu 17è Congrés Nacional. La declaració de l’organització com abolicionista, contra els ventres de lloguer, federalista al voltant de les especificitats territorials, antitaurina, entre d’altres, són uns dels exemples dels posicionaments on la JSC va ser clau.

Els i les joves socialistes catalanes enforteixen la seva presència als òrgans de la JSE, entitat germana, la reforcen ideològicament i segueixen el camí del PSC que també va enfortir el seu per orgànic en el 40è Congrés del PSOE. El socialisme català, per tant, reforça amb aquest Congrés de les JSE, el seu paper en el conjunt del socialisme espanyol.

http://jsc.cat/wp-content/uploads/2021/12/NDP-JSC-JSE-2.pdf

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here