CONSTRUINT JOVENTUT DES DELS MUNICIPIS

0
223

Ahir, la JSC va participar en els dimecres formatius, on vam tractar el paper dels i les joves dins els municipis. Vam comptar amb la presència d’en Nacho Garcia, l’Andrea Zapata, la Maria Llaras i la Clara Quirante, tots ells membres de la JSC amb càrrecs dins les institucions municipals. Durant la trobada, van destacar com els joves tenen un paper fonamental dins els ajuntaments, però alhora, pateixen prejudicis per aquest mateix fet.

Durant la taula, el company Nacho Garcia, Secretari de Formació a la JSC, va destacar com els i les joves tenim “capacitat de treball i capacitat de transformació, no som únicament cares joves” i alhora va destacar també com “no hi ha cap alcalde o alcaldessa o candidat, que s’hagi penedit de comptar amb gent jove”.

La companya Maria Llaràs, actual candidata a l’alcaldia al Masnou i Secretaria d’antiracisme a la JSC, va puntualitzar com a vegades ser jove és un hàndicap, però que la joventut aporta un punt de vista necessari a l’hora de plantejar els nous projectes municipals.

Andrea Zapata, Secretaria de política municipal a la JSC, va parlar de com afecta també el fet de ser dona a les joves que treballen a les institucions municipals, i com a elles se les jutja el doble per aquest mateix fet.

Finalment, va intervenir la companya Clara Quirante, secretaria de Política Institucional a la JSC i regidora a Castelldefels, qui va explicar com el ser jove no influeix amb la relació amb els altres treballadors de l’ajuntament, i que aquest fet, influeix de forma positiva, aportant nous punts de vista i un ambient de treball de cooperació: “el lideratge més fresc i inclusiu amb les persones joves es nota molt al dia a dia”.

Actualment, a la JSC comptem amb més de 130 regidors i regidores arreu del territori català. Els i les joves socialistes tenim la capacitat i la formació necessària per representar als nostres veïns i veïnes, i ho demostrem allà on estem presents. Incloure el jovent als ajuntaments, aporta noves dinàmiques, idees i formes de cooperar que permeten una transformació de la política municipal.

Així, la JSC agafem empenta per aquest nou curs polític, amb l’objectiu d’augmentar la representació dels i les joves dins les institucions municipals, i que d’aquesta manera tinguem veu dins els ajuntaments. La JSC està a punt, i som imparables.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here